Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Участници в Националната олимпиада по статистика от

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgУчастници в Националната олимпиада по статистика от
Коментари Харесай

Млади статистици от Математическата гимназия призовават Варна да даде гласа си за тях

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Участници в Националната олимпиада по статистика от Варна се обърнаха за поддръжка към своите съграждани от всички възрасти, които желаят градът ни да продължи да се гордее с научните достижения на своите възпитаници. Отбор „ ВДМ-ВАРНА “ от 9 клас на Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “- гр. Варна има потребност от допустимо най-вече гласове онлайн за своите презентации.

Ето какво написаха младите статистици от Математическата до " Петел " с вяра да получат най-голямата допустима поддръжка:

Преминахме втори кръг с най-голям резултат от над 60 тима от цялата страна в нашата възрастова група (8-9 клас).

Класирахме се за финалния кръг измежду четирите най-хубави тима в България, които бяха поканени от Министерството на младежта и спорта да показват проблемите, пред които са изправени младежите.

Участието в националния кръг през март се реализира посредством правене на две презентации. Първата - показване на тима, а втората - абстрактен план на тематика „ Проблеми на младежите в България и Европа “.

По първичния правилник идейните планове от националния кръг трябваше да се правят оценка по три метода - посредством авансово гласоподаване онлайн, от жури и от публиката по време на формалната презентация в гр.София. Заради въведеното изключително състояние, обаче, се постановиха промени и класирането ще се дефинира посредством гласоподаване онлайн и посредством гласоподаване от журито /всяко с тежест 50% от крайната оценка/. Отборът с най-висока сложна оценка ще получи правото да показа България на Европейския кръг на олимпиадата през м.05.2020г.

В случай че тематиката съставлява интерес за Вас, ще бъдем извънредно признателни, в случай че публикувате публикация за нашето присъединяване, посредством която да агитираме хората да ни поддържат на дадения линк: https://www.nsi.bg/bg/node/17915/. ( Най-долу на страницата би трябвало да се маркира Отбор „ ВДМ - ВАРНА “ )    

Ние сме ЕДИНСТВЕНИЯТ представител на град Варна в нашата възрастова група (категория Б, 8-9клас). Конкуренцията от другите градове към този момент има публикации в локалните медии и набират поддръжка.  

Презентациите на тимовете и вариантите за гласоподаване са оповестени на уеб страницата на Националния статистически институт:

https://www.nsi.bg/bg/node/17915/

     Гласуването продължава до 09.04.2020г.

     Ето презентациите на нашия тим, които ще се правят оценка:

https://www.nsi.bg/esc-2020/docs/catB/VDM-Varna_otbor.pdf

https://www.nsi.bg/esc-2020/docs/catB/VDM-Varna_ideen-proekt.pdf

https://www.nsi.bg/esc-2020/docs/catB/VDM-Varna_text_problemi-na-mladite.pdf

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР